Koulupsykologi

Koulupsykologi Tuuli Vattulainen
p. 040 7799 038

Koulupsykologiin voi ottaa yhteyttä, kun oppilas tarvitsee tukea ja selvitystä tunne-elämän ja kehityksen solmukohdissa, oppimiseen ja koulunkäyntiin liittyvissä asioissa tai vuorovaikutussuhteissa kotona ja koulussa. Myös oppilaan huoltajat voivat saada ohjantaa ja neuvontaa nuoren kasvuun ja kehitykseen liittyvissä asioissa. Oppilas voi käydä koulupsykologin vastaanotolla arviointi- sekä tuki- ja keskustelukäynneillä. Koulupsykologi kartoittaa ja tutkii oppilaan oppimisvalmiuksia tarvittaessa. Koulupsykologi tekee yhteistyötä myös koulun ulkopuolisten tahojen kanssa ja tarvittaessa ohjaa muihin palveluihin. Työskentely nuoren ja perheen kanssa on luottamuksellista. Koulupsykologi osallistuu kouluyhteisön kehittämistyöhön sekä tarvittaessa monialaiseen yhteistyöhön oppilaan pedagogisen tuen suunnittelussa ja tarjoaa siihen liittyvää konsultaatiota.

Koulupsykologin tavoittaa parhaiten Wilman kautta. Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä puhelimitse tai jättää soittopyynnön. Koulupsykologi on tavattavissa Emäkosken koululla pääsääntöisesti tiistaisin ja keskiviikkoisin. Oppilas voi tulla tapaamiselle omasta aloitteestaan, huoltajien yhteydenoton perusteella tai oppilashuollon ohjaamana.